Tel: 0040722 709 292 - Mail: contact@cpip.ro

CLAP

CLAP – Project

CLAP – Acest proiect de pregătire a eliberării pentru deținuți este un răspuns la realitatea dură cu care se confruntă aceștia în primele zile de libertate. În cazul în care aceste zile nu sunt bine pregătite în prealabil, riscul de revenire în închisoare este mult mai mare. CLAP are drept scop asistarea pregătirii în aceste zile, oferind un set de instrumente pentru lucrătorii din închisori şi de deţinuţi, dar mult mai important, oferă ca acestor actori şansa de a negocia şi de a ajunge la un punct comun în munca lor, astfel încât fiecare intervenţie să fie personalizată cât de mult posibil.

Instrumentele de CLAP – Instrumentul Dialogic de Comunicare în Intervenție (pentru lucrătorii din penitenciare) și My ComPASS Ghidul de Reintegrare (pentru deţinuţi) sunt dezvoltate împreună cu utilizatorii lor: consorţiul proiectului oferă contextul (prin organizarea de întâlniri şi formare profesională) şi mijloace (cadru de instrumente, site-ul, platforma virtuala pentru comunicare, logistica).

Instrumentul Dialogic de Comunicare în Intervenție este o colecţie de instrumente dezvoltate pentru şi cu educatori şi asistenţi sociali din penitenciare, pentru a facilita şi îmbunătăţii dialogului cu deţinuţi, pe baza nevoile identificate de către lucrătorii înşişi. Va cuprinde unelte, jocuri, povesti, metodele dialogice (David Bohm), pentru a fi utilizate cu deţinuţii în detensionarea unor situaţii stresante, a conflictelor şi altor situaţii de risc. Va fi disponibil în format tipărit şi electronic, în limba engleză, română, în limba poloneză, finlandeză, greacă, maghiară şi limba malteză.

My ComPASS Ghidul de Reintegrare va fi dezvoltat de lucrătorii din penitenciare folosind Instrumentele CLAP deja dezvoltate, împreună cu deţinuţii și cu asistenţă din partea membrii consorţiului. Ghidul va fi disponibil în formă tipărită şi format electronic, în limba engleză, română, poloneză, maghiară finlandeză greacă,   şi limba malteză.

Am prevăd un impact mare, la nivelul UE, din moment ceproiectul nostru  implică utilizatorii finali din 6 tări, în dezvoltare şi diseminare, şi utilizează reţelele de comunicare europene pentru a răspândi instrumentele.

Website: www.clap-project.eu