Tel: 0040722 709 292 - Mail: contact@cpip.ro

TrainCoDe

TrainCoDe

Ce este TrainCoDe?

O inițiativă de doi ani, care a început în decembrie 2013, finanțată prin Programul de Învățare de-a Lungul Vieții, sub acțiunea Leonardo da Vinci și implementată de consorțiul format din 5 organizații recunoscute la nivel internațional provenind din 4 țări ale UE.

Proiectul TrainCoDe se concentrează pe transferul, personalizarea și localizarea unui program de instruire (Programul Professional Faculty), dezvoltat de FONDAZIONE ISTUD (Italia). Transferul și adaptarea programului de formare de mai sus va permite organizațiilor intermediare să ofere managerilor șomeri și pensionari de peste 45 de ani un program de formare adaptat pentru a face față la două provocări importante:

• Managementul carierei și schimbării/Managerii au nevoie de sprijin în concentrarea asupra modului în care experiența lor ar putea fi exploatată într-un nou context profesional și dacă o astfel de schimbare a carierei este în concordanță cu așteptările și motivațiile/caracteristicile/valorile lor personale.
• re-integrarea într-un nou domeniu profesional/Managerii ar trebui să dețină cunoștințele/abilitățile/instrumentele necesare pentru a-și derula noul rol profesional și ar trebui să fie asistați în transpunerea în practică a lecției învățate în sala de clasă.

În același timp, programul va spori exploatarea experienței managerilor în vârstă în diferite contexte, facilitând astfel crearea de procese de multiplicare a experiențelor între generații. Ar trebui să determine, de asemenea, sporirea competitivității IMM-urilor.

Va fi utilizată abordarea 3P în transferul know-how-ului:

• PRODUS (program de formare/metodologie/materiale/instrumente)
• PLASARE (adaptarea la alte țări, ajustare și testare)
• PERFORMANȚĂ (dezvoltarea capacității formatorilor care vor lucra cu produsele din țările partenere).

Obiectivele proiectului includ următoarele:

dezvoltarea, în resursele identificate, de competente, abilități și cunoștințe metodologice care ar putea completa profilul lor profesional, făcându-l mult mai consistent prin instruire, consultanță si mentorat;
promovarea îmbunătățirii competențelor manageriale în alte contexte decât cele legate de afaceri;
activarea unei reflectări permanente și a unei sensibilizări instituționale cu privire la rolul de manager și la funcția sa, actuală și viitoare, în procesele de creștere și consolidare a scenariului industrial și profesional al UE.

Cui se adresează ?

Proiectul TrainCoDe se adresează managerilor de peste 45 de ani care au abandonat piața forței de muncă (atât șomeri cât și pensionari), intermediarilor (organizații de formare/școli de afaceri), companii, părților interesate care sprijină organizațiile active în sectorul VET.

Care este rezultatul asteptat ?

Setul de instrumente al programului adaptat nevoilor naționale, compus din:

• programul de formare
• materialele de formate pentru formatori și cursanți pentru sesiunile de instruire
• instrumente de evaluare și monitorizare pentru evaluarea sesiunilor de instruire
• metode și instrumente definite pentru sesiunile de instruire.

Website: www.traincode.eu