Săptămâna aceasta, între 3 și 6 aprilie, Arci Liguria ne-a găzduit în La Spezia în cadrul proiectului @Music4Freedom.
Cea de-a doua activitate de formare a fost organizată cu implicarea administrației penitenciare locale, fiind dedicată partenerilor proiectului pentru posibilitățile de implementare a unui studio de editare audio și mixaj în penitenciare și validarea competențelor.

Această formare este parte esențială a primului rezultat al proiectului, prin care ne propunem să dezvoltăm un cadru de competențe necesare pentru producția de muzică hip hop în penitenciare.

Una dintre activități s-a axat pe o vizită penitenciar, unde toți participanții au avut ocazia să se întâlnească și să interacționeze cu directorul zonei educaționale din cadrul Villa Andreini Casa Circondariale din La Spezia. A fost o oportunitate pentru schimb de experiență cu privire la diferitele caracteristici ale penitenciarelor din țările partenere. În plus, am avut plăcerea de a asista la prezentarea și show-ul deținuților care folosesc deja muzica rap ca instrument de exprimare și dezvoltare. Cele patru zile au fost extrem de interactive, cu timp și spațiu pentru comparație și schimb de practici între parteneri.

Un pas fundamental pentru proiectul nostru este evaluarea competențelor și găsirea de strategii pentru validarea acestora. În timpul evenimentului ne-am concentrat, de asemenea, pe explorarea competențelor care pot fi utilizate pe piața muncii, deoarece unul dintre obiectivele noastre este de a crește șansele tinerilor și foștilor deținuți de a găsi oportunități de angajare.