Agrupamento de Escolas João da Silva Correia a fost gazda noastră în perioada 26-28 aprilie 2023 în Sao Joao da Madeira pentru evenimentul de trei zile al celei de-a doua activități de învățare organizate în cadrul proiectului Well „The Welcoming Environment for Leading and Learning”. Proiectul, cofinanțat cu sprijinul Comisiei Europene și coordonat de Město Otrokovice, va pregăti directorii școlilor, reprezentanții consiliilor de administrație ale școlilor, fondatorii de școli, municipalitățile, inspectoratul școlar și alte instituții active în domeniul educației în crearea unui mediu școlar pozitiv în care nevoile și talentele tuturor elevilor/elevilor sunt recunoscute și susținute.

Pentru a realiza acest lucru, călătoria noastră în organizarea de activități de învățare în fiecare țară parteneră continuă! Prin organizarea de activități de învățare, dezvoltăm materiale de sprijin, inclusiv o metodologie care va colecta cele mai bune practici din țările partenere și va crea un site web ca sursă de informare și inspirație.

Reprezentanți ai sectorului educațional din România (școli și inspectoratul școlar de la nivel regional) s-au alăturat evenimentului pentru a crește calitatea muncii, a activităților și a practicilor deja existente.

Pe parcursul celor trei zile de activități interactive, sesiuni de reflecție și schimburi de experiențe interesante, toate activitățile s-au axat pe vizibilitatea managementului intermediar în școlile Portugheze și pe autonomia acestuia. În plus, am vizitat municipalitatea, întâlnindu-ne cu primarul și cu reprezentanții departamentul de educație, am vizitat sediile școlilor și am împărtășit opinii cu alți profesori.

Disclaimer: Sprijinul acordat de către Comisia Europeană pentru elaborarea acestei publicații nu constituie o aprobare a conținutului, reflectând doar opiniile autorilor, iar Comisia nu poate fi trasă la răspundere pentru orice utilizare a informațiilor conținute în aceasta.