Tel: 0040722 709 292 - Mail: contact@cpip.ro

CCJ4C

Proiectul își propune să dezvolte o strategie de orientare în carieră pentru personalul din închisori, cu sprijinul tehnologiei. Obiectivul de a promova conceptul de „închisori care promovează învățarea” este deosebit de remarcabil în CCJ4C, unde toți actorii implicați aduc experiență egală într-o abordare de învățare pe tot parcursul vieții, în beneficiul a două grupuri deosebit de vulnerabile: personalul, care trăiește într-o stare continuă de muncă (stresul aferent) și, desigur, prizonierii. 

Proiectul CCJ4C este important nu numai pentru grupurile țintă, ci și pentru sistemul de justiție sau pentru întreaga comunitate. Se bazează pe o colaborare puternică între utilizatorii direcți (personalul închisorii), angajatorii (administrațiile penitenciarelor), locul de muncă (închisoare) și alte părți interesate (companii și ONG-uri). Inovația este puternică în proiect și parteneriat, abordând unul dintre cele mai neglijate medii și nevoile corespunzătoare ale acestuia. Puține proiecte ale UE au fost dezvoltate în acest domeniu și niciunul până acum care să aibă la bază subiectul orientării în carieră pentru personalul din închisori. 

Proiectul are la bază parteneri din opt țări membre UE: CPIP – Centrul Pentru Promovarea Invatarii Permanente Timisoara Asociatia (România), Penitenciarul Timisoara (România), Bremen Senate of Justice and Constitution (Germania), CTGM – Ceza ve Tevkifevleri Genel Mudurlugu (Turcia), The National Trade Union of Prison Policemen (România), IPS – INNOVATIVE PRISON SYSTEM Qualify Just – It Solutions and Consulting LDA (Portugalia), BETI – Baltic Education Technology Institute (Lituania), York Associates (UK), CEIPES – Centro Internazionale per la Promozione dell’Educazione e lo Sviluppo (Italia), ICPA – STICHTING FOUNDATION ICPA OFFICE IN EUROPE (Olanda).