Tel: 0040722 709 292 - Mail: contact@cpip.ro

Discover

Discover

Pornind de la ideea stimulării economiei și a locurilor de muncă, în special pentru companiile mici și mijlocii, proiectul DISCOVER are ca obiectiv principal acela de a crea posibilitatea începerii unei afaceri, in special pentru persoanele din grupurile marginalizate.

Planul de antreprenoriat este destinat in special femeilor antreprenor, afacerilor de familie, liberilor profesioniști, migranților și seniorilor antreprenori, dar de asemenea persoanelor care nu sunt antreprenori clasici.

Proiectul se concentrează de asemenea și pe categoria persoanelor defavorizate, în ideea de a-i face conștienți de abilităţile lor relevante pentru începerea unei afaceri.

Începerea unei afaceri pentru mulți oameni este singura șansă pentru a lua parte în mod activ pe piața muncii, dar nu toată lumea poate începe o afacere. Pentru începerea unei afaceri este nevoie de condiții specifice cum ar fi: cunoștințe în domeniu, abilități și competențe. Cu toate acestea, începerea unei afaceri este un risc pe care mulți oameni nu îndrăznesc să și-l asume. Doar 37 % dintre europeni ar dori să fie liber profesioniști, comparativ cu 51 % representând Statele Unite și China. În acest context, primul grup ținta va fi format din: femei, tineri, seniori, someri și persoane cu dizabilitități iar al doilea grup ținta se va  adresa consilierilor/mentorilor.

Proiectul DISCOVER oferă o evaluare personală, în combinaţie cu consultanța pregătitoare și ghidul online pentru identificarea competențelor. Pentru evaluarea personală, va fi ales și adaptat programul ProfilPASS (un portofoliu pentru auto-reflexie și de validare a  competențelor, dezvoltat în Germania în 2002 de DIE – Deutsches Institut für Erwachsenenbildung-Leibniz-Zentrum für Lebenslanges Lernen).

Pe scurt, pricipalele obiective sunt:

  • Dezvoltarea unui instrument-nou de validare a competențelor relevante pentru începerea unei afaceri. ProfilPASS în tradus în cinci limbi;
  • O imagine de ansablu a competențelor antreprenoriale
  • Un manual pentru mentori și consilieri care să lucreze cu șomeri interesați de începerea unei afaceri
  • Un curs transnațional de formare pentru evenimentele de diseminare
  • Cursuri pentru consilieri la nivel național
  • Materiale online pentru consiliere în aria antreprenoriatului
  • Ghidul online pentru aflarea competențelor, un material care să se concentreze asupra competențelor-cheie “Sentiment de iniţiativă şi antreprenoriat”
  • o analiză/instruire a competențelor față în față.

Cinci tări ca Spania, România, Polonia, Irlanda și Germania vor lucra împreună pentru a crea produse educaționale de calitate. Impactul proiectului este de a îmbunătăți șansele pentru o fundație de success și o afacere durabilă printr-un suport individual și personalizat.

Pentru mai multe informații despre proiectul DISCOVER, accesați: https://www.discover-startup.eu/ro/bine-ati-venit