Tel: 0040722 709 292 - Mail: contact@cpip.ro

EMpowering PROfessional RelatiVEs in Europe

Scopul proiectului EMPROVE este de a sprijini calitatea asistenței pentru persoanele vârstnice prin crearea unui curriculum inovator pentru persoanele care doresc să se pregătească pentru a deveni persoane de sprijin (profesie în îngrijirea geriatrică -a vârstnicilor- o persoană care este alături de familie, care planifică și supraveghează îngrijirea).

Proiectul EMPROVE își propune să producă:

– Un curs de formare care vizează dobândirea de abilități și competențe în sprijinirea persoanelor vârstnice cu diverse simptome provocate de bătrânețe sau boli psihice sau fizice care au nevoie de asistență în activitățile zilnice. Materialele de formare vor fi dezvoltate sub forma unui conținut de învățare digital și se vor adresa absolvenților de studii medicale și sociale, adică asistenților medicali, educatorilor de sănătate publică, asistenților sociali, personalului din administrația publică, educatorilor, sociologilor și psihologilor, precum și persoanelor interesate de îngrijirea persoanelor în vârstă.

– Un manual adresat participanților la curs, care descrie cunoștințele generale despre profesia în îngrijirea geriatrică

– O platformă de învățare digitală cu conținutul de formare EMPROVE: Platforma va face ca învățarea în domeniul managementului îngrijirii geriatrice să fie mai simplă, mai ușoară și mai eficientă. Această metodă online de învățare va fi cea mai potrivită pentru toată lumea. Spre deosebire de predarea în sala de clasă, prin învățarea online, cursanții vor putea accesa conținutul oricând.

Partenerii Proiectului: