Tel: 0040722 709 292 - Mail: contact@cpip.ro

LAY TEACHERS

Scopul proiectului LAY TEACHERS este acela de a sprijini profesorii non-profesioniști, precum voluntarii care colaborează cu furnizorii de educație pentru adulți și organizațiile societății civile care ajută migranții și refugiații, cunoscuți și sub numele de profesori laici, cu metode inovatoare și adecvate de învățare neconvenționale și resurse adaptate pentru a pregăti refugiații pentru studiul limbilor naționale. 

Proiectul se încadrează în prioritatea sectorială a educației adulților: „Extinderea și dezvoltarea competențelor educatorului”, dar și în prioritatea orizontală „Incluziune socială”. 

Proiectul LAY TEACHERS este inovator prin mai multe elemente complementare, proiectând instrumente și resurse personalizate pentru a face față nevoilor și lipsurilor identificate, combinând inovația în pedagogii, tehnologii și procese. 

Grupul țintă de utilizatori: profesorii neexperimentați cât și voluntarii care lucrează cu persoane responsabile cu educația adulților și totodată cu societățile civile din Grecia, Italia, România și Spania.  

Grupul țintă al beneficiarilor: persoanele migrante și refugiate din Grecia, Italia, România și Spania.  

Din cadrul proiectului fac parte 6 parteneri, care provin din 5 țări membre UE: Spania, România, Grecia, Italia și Irlanda. 

Vă invităm să consultați pagina Web a proiectului, pentru a descoperi informații esențiale.