Tel: 0040722 709 292 - Mail: contact@cpip.ro

PPC

PPC

Tinerii cei mai vulnerabili din societatea noastra se confrunta cu dificultati deosebite in obtinerea si sustinerea locurilor de munca  si a formarii profesionale si educationale.

Scopul proiectului este de a oferi resurse actualilor furnizori de VET precum si angajatorilor care sunt interesati de implementarea uceniciei si a altor modalitati de formare profesionala pentru tinerii cei mai vulnerabili din societate.

Obiectivele principale sunt:

  1. explorarea experientelor tinerilor;
  2. identificarea nevoilor angajatorilor;
  3. identificarea nevoilor formatorilor de VET si din scoli;
  4. conturarea bunelor practici;
  5. reunirea practicienilor;
  6. furnizarea unui model bazat pe dovezi al cerintelor de suport social;
  7. impartasirea bunelor practici dincolo de parteneriatul imediat.

Beneficiarii indirecti ai proiectului sunt tinerii cei mai vulnerabili din societate. Folosim un spectru larg de varsta, intre 16 si 25 de ani, pentru a incorpora cat mai multe definitii ale “tinerilor”, ce sunt utilizate in intreaga Europa.

Vulnerabilitatile se refera la o gama larga de probleme, de multe ori interdependente, cum ar fi:  antecedente de violenta si abuz, probleme cu drogurile si consumul de alcool, probleme grave de sanatate mintala nediagnosticate, relatiile de familie problematice, experienta de contravenientelor si a inchisoarii. Acest grup include tineri ce au diferite origini etnice, include tinerii care sunt migranți. Unii dintre cei mai vulnerabili tineri sunt femeile, care  sunt in special expuse riscului de violenta domestica, abuz sexual si exploatare sexuala.

Sapte parteneri de proiect, din cinci tari vor lucra impreuna la identificarea abordarii politicii actuale din Europa. Tarile partenere sunt: Romania, Bulgaria, Italia, Austria, si Marea Britanie.

Pentru mai multe informatii va rugam sa accesati: www.positivepartnerships.eu