Tel: 0040722 709 292 - Mail: contact@cpip.ro

Mentoring Graduates into Careers in Prison

Project Number: KA210-VET-D64A83AB

Care sunt obiectivele planificate pentru a fi îndeplinite?

Inovarea în domeniul vocațional și profesional ca răspuns la nevoile pieței muncii din UE: Rezultatul principal al PRISGRAD este de a furniza dovezi ale unei noi gândiri în ceea ce privește modul în care sunt recrutați ofițerii de penitenciare din Europa și modul în care programele de formare inovatoare ar putea răspunde nevoilor actuale și viitoare în materie de drepturi ale omului și ale pieței muncii. Proiectul cartografiază potențialul de inovare în formarea profesională prin introducerea absolvenților universitari în serviciul penitenciar și prin oferirea de oportunități de conducere și dezvoltare prin mentoratul personalului penitenciar. În plus, ne propunem să înțelegem nevoile actuale ale pieței muncii și să continuăm să promovăm relațiile multidisciplinare pentru a adapta formarea profesională a ofițerilor de penitenciare și pentru a aborda criza transnațională a fluctuației și recrutării personalului din penitenciare.

Învățarea în domeniul vocațional și profesional: Proiectul este conceput pentru a arăta că mentoratul bazat pe muncă poate fi un răspuns eficient la provocările unice ale muncii într-un mediu securizat și pentru a pune în rețea profesioniștii interesați de această abordare.

Dezvoltarea competențelor cheie în domeniul vocațional: Lista de verificare a competențelor-cheie a PRISGRAD va permite persoanelor și instituțiilor să verifice de ce competențe au nevoie pentru a pune în aplicare un program de mentorat pentru absolvenți.

Care sunt principalele priorități în funcție de obiectivele PRISGRADS?

VET: Adaptarea educației și formării profesionale la nevoile pieței muncii
VET: Creșterea flexibilității oportunităților în educația și formarea profesională

Grupurile țintă ale acestui proiect sunt selectate pentru poziția lor atât în ceea ce privește implementarea, cât și diseminarea activităților și obiectivelor PRISGRAD: Ca prim pas, ne vom adresa unui număr de cel puțin 40 de profesioniști din domeniul penitenciarelor, sindicatelor și conducerii formării profesionale din peste 8 state membre europene și din orice alte țări internaționale. Publicul țintă va fi format din profesioniști din: conducerea penitenciarelor sau șefii de post din penitenciare al căror rol actual include formarea continuă formală sau informală a personalului, formatorii de personal din penitenciare (de asemenea, cei care lucrează în afara penitenciarului) și/sau personalul de recrutare și retenție (de exemplu, resurse umane), liderii programelor de ucenicie din penitenciare sau personalul care lucrează intern sau extern penitenciarului (cum ar fi cadrele universitare care predau în cadrul programelor de absolvire sau de ucenicie sau ONG-urile care furnizează servicii externe de formare), personalul din administrații, ministere sau direcții de justiție.

Activități planificate: Proiectul va identifica accesul absolvenților la programe de formare și de mentorat în penitenciare din șase țări ale UE și va organiza ateliere de lucru privind evidențierea practicilor existente și promițătoare în ceea ce privește angajarea absolvenților universitari în serviciile penitenciare și abordările privind mentoratul acestora: atelier transnațional dedicat formării de competențe pentru recrutarea absolvenților și mentorat și job-shadowing. În cele din urmă, va fi elaborată o listă de verificare online a aptitudinilor și competențelor relevante pentru mentoratul absolvenților.

Link către grup de Facebook al proiectului: https://lnkd.in/dEtkqkbn 

Pentru mai multe detalii despre proiect, vă invităm să accesați https://www.richtungswechsel.or.at/en/en-prisgrads-2

Cunoaște partenerii de proiect:

Richtungswechsel – Verein zur Förderung der Resozialisierung von Straftäter:innen – Austria (Coordonatorul proiectului)

Interchange Non-Profit gUG – Germania

Centrul pentru Promovarea Invatarii Permanente – România