Tel: 0040722 709 292 - Mail: contact@cpip.ro

Title: PROTA – Prisoners Reintegration Opportunities and Training in Artificial Environments for Employment

Numărul proiectului: 2022-1-RO01-KA220-ADU-000090209

Scopul principal al proiectului PROTA este de a oferi sprijin coordonat, oportunități de învățare și orientare personală și profesională participanților atât în timpul perioadei petrecute în instituțiile penitenciare, cât și după eliberare, astfel încât aceștia să își dezvolte o imagine de ansamblu a personalității, nevoilor, abilităților și potențialului lor. Pe baza acestui lucru, și întotdeauna în cooperare cu formatorii și consilierii lor, aceștia vor avea șansa de a-și dezvolta noi competențe utile și de a face alegeri bine informate, orientate către domenii ale vieții profesionale și personale în care au șanse sporite de integrare cu succes în societate.

Care sunt obiectivele proiectului?

  • Promovarea sprijinului și îndrumării individuale pentru adulții din penitenciare în vederea maximizării potențialului personal și a reintegrării cu succes în câmpul muncii.
  • Conceperea unui plan de învățare și dezvoltare personalizat pentru aceștia.
  • Elaborarea de materiale de formare diverse, inclusiv cursuri electronice, seminarii web, sesiuni față în față și jocuri VR, pentru a îmbunătăți competențele transversale și a facilita alegerea unei carierei.
  • Elaborarea unui set de instrumente de formare și a unor ghiduri pentru organizațiile care sprijină cursanții adulți din penitenciare.
  • Elaborarea unei platforme de învățare digitală, care să ofere materiale de formare, seturi de instrumente, orientări, evaluări și resurse de informare pentru organizațiile de reabilitare și pentru foștii cursanți adulți din penitenciare.

 

Care sunt rezultatele noastre?

Stabilirea nevoilor și dezvoltarea instrumentelor de formare

Obiectivul: prezentarea unei imagini complete a soluțiilor existente pentru formarea și consilierea adulților/cursanților din penitenciare. Acesta este împărțit în următoarele activități-cheie:

  • PROTA Studiu comparativ de referință și bune practici
  • Instrumentul de luare a deciziilor PROTA
  • PROTA JOCUL VR pentru dezvoltarea competențelor transversale

 

Ghid și materiale de instruire

Activitățile din cadrul acestui rezultat oferă oportunități pentru educatorii din domeniul educației adulților (formali și nonformali) și pentru cursanții cu competențe digitale limitate de a-și îmbunătăți competențele digitale într-un mod incluziv și interactiv. Acesta include următoarele activități:

  • Metoda de predare PROTA
  • O platformă online flexibilă (OER) care găzduiește cursul de formare PROTA

 

Această inițiativă Erasmus este coordonată de către Penitenciarul Bucuresti-Rahova, Romania.

Dacă sunteți interesați de ideea proiectului, sau rezultatele care urmează a fi dezvoltate, vizitează Website-ul și urmăriți pagina de Facebook și LinkedIn a proiectului.