Primul eveniment de formare a personalului din cadrul proiectului “Be without prejudice – a training project for prison staff for identifying and responding to discrimination in prisons” a fost organizat săptămâna trecută (16 – 19 MAI 2022) la Timișoara, România, găzduit de Penitenciarul Timișoara în colaborare cu Centrul pentru Promovarea Învățării Permanente. Împreună cu reprezentanți în domeniu din țările partenere în proiect, am avut ocazia de a face schimb de experiență și de a descoperi tehnici specifice pentru a depăși situațiile de discriminare și conflict. 

Prima zi a evenimentului de formare s-a axat pe sesiuni interactive și exerciții de autocunoaștere, evidențiind mai multe detalii despre sistemul Penitenciar din România și rolul Administrației Naționale a Penitenciarelor! În timpul vizitei la Penitenciarul Timișoara și a întâlnirii cu echipele de reabilitare și reeducare, au fost definite discuții variate despre practicile discriminatorii și eforturile de combatere a acestora la nivelul Penitenciarului. Activitățile din a doua și a treia zi a evenimentului de formare au cuprins discuții focusate pe studii de caz specifice, jocuri situaționale și jocuri de rol cu referire la următoarele teme: 

Infracțiuni penale cu risc crescut de discriminare
Infractori care au comis infracțiuni de violență domestică
Egalitatea de gen
LGBTQ+
Traficul de persoane
Infracțiuni împotriva libertății sexuale
Dizabilități și sănătate mintală
Minorități etnice
Discriminare religioasă
Ideologii extremiste
Drepturile omului în penitenciare și programe de nediscriminare

Cetățeni străini
Exercițiu de comunicare cu bariere lingvistice
Teoria și exercițiul privind discriminarea foștilor infractori în comunitate

Mai mult, discuții interactive privind discriminarea și diferențele culturale au fost reflectate și în timpul vizitei externe la Centrul Educativ Buziaș.  Au fost împărtășite cele mai bune practici inspirate din fiecare țară parteneră! Iar strategiile și punctele cheie relevante vor fi luate în considerare în activitățile viitoare în procesul de identificare și răspuns la fenomenul discriminării în sistemul Penitenciar.   

Час перевести свої виграші на Pin Up

Щоб зняти гроші отримавши від pinup казино бонус, необхідна валідація рахунку. Цей процес виконується автоматично під час надсилання першого депозиту з платіжним засобом на ім’я власника. Щоб вивести гроші, вам необхідно увійти в розділ «Мій рахунок» і виконати вказівки системи, щоб вивести гроші з основного гаманця. Пам’ятайте, що Pin Up не встановлює мінімальної суми для зняття грошей, а час отримання коштів залежить від вибраного способу оплати.